Индивидуален подход към вашето здраве

Индивидуален подход към вашето здраве

Започнете с избор на специалност и след това запишете част при подходящия за вас експерт:

Нашият подход е да предоставим висококачествени услуги в широк набор от специалности и никога да не забравяме, че лекуваме хора, а не болести. Вярваме, че създаването на най-доброто изживяване за всеки пациент започва с изслушване на неговите/нейните здравни нужди и цели. Нашите пациенти се преглеждат, диагностицират и лекуват по-бързо и изживяват по-лесен, по-уверен път към възстановяване.

Колебаете се дали да дойдете на преглед, защото се притеснявате от операция?
Няма проблем! Над 80% от пациентите, които ни посещават, намират пътя до живот без болка чрез консервативен неоперативен начин на лечение.

За медицинския център

Още от основаването си през 2010г., специалистите в медицински център “Д-р Хайвазов” вярват в индивидуалния подход в лечението на всеки отделен пациент.

Нашият екип ще ви посрещне с внимание и усмивка, ще постави точна диагноза и предложи подходящо за вашето състояние лечение.

С фокус върху комплексното лечение и превенцията, ние предоставяме качествена навременна здравна грижа и последно поколение оборудване за всички необходими процедури.

Статистика

15

експерта

200+

услуги

8

специалности

Бърз достъп до здравна грижа

Приемаме пациенти и без записан час, за да можем да помогнем на възможно най-много хора

Оценен с пет звезди за предоставените услуги

Нашите пациенти редовно дават на медицински център “Д-р Хайвазов” най-висока оценка за качеството на здравната услуга и отношението на екипа ни

Изключителни грижи и резултати

Повече от 95% от пациентите с артроскопска операция влизат в ежедневния ритъм на техния живот след 20 до 40 дни при стриктно спазване на следоперативните физиотерапевтични указания

Услуги

Направете първите стъпки към живот без болка с нашето симптоматично и етиологично лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат. Предлагаме терапии за спортни и други травми, възпалителни, дегенеративни и следтравматични промени в ръце, крака, таз, гръбнак. Ние извършваме:

 • съвременни оперативни и възстановителни процедури, като ставно протезиране на колянна и тазобедрена става, артроскопия на колянна, глезенна и раменна става;
 • корекции на ставни увреждания – проксимална фибуларна остеотомия (PFO), висока тибиална остеотомия (HTO)
 • коригиращи костни операции;
 • лечение със стволови клетки от мастна тъкан и костен мозък, прилагане на кръвна плазма (PRP), лечение с хиалуронова киселина на пост-травматични и дегенеративни ставни увреждания;
 • травми, наранявания и възпаления на опорно-двигателния апарат – тендовагинити, инсерционити, епикондилити, синовити, скъсан менискус, скъсана предна кръстна връзка, скъсани сухожилия на бицепса и други мускули.

Нашите физиотерапевти и рехабилитатори преминават годишно общо над 30 различни специализирани курса и допълнителни квалификации.

Ние ще ви помогнем да се възстановите бързо, като ще бъдете удовлетворени от постигнатите резултати.

Годишно ни се доверяват над 5000 пациента с разнородни заболявания като дискова херния, сколиоза, тенис лакът, раменен импинджмънт, артроза, артрит и следоперативни състояния по повод менисцектомия, пластика на предна кръстна връзка, колянно и тазобедрено протезиране, увреждания на рамо, счупвания на кости.

Погрижете се за зрението и здравето на очите си с д-р Облашка.

В кабинета ни по очни болести предлагаме широк набор от изследвания: зрителна острота, цветно зрение, компютърна диагностика на рефракцията и кератометрия, вътрешноочно налягане (тонометрия), дебелина на роговицата (пахиметрия), компютърна периметрия, биомикроскопия на преден очен сегмент, фундобиомикроскопия, oглед на предно-камерният ъгългоноископия (гоноископия) и други.

При симптоми като стягане и болки в гърдите, сърцебиене, високо кръвно налягане, задух, както и при фамилна обремененост, консултацията с кардиолог може да се окаже животоспасяваща.

При нас можете да получите профилактика, неинвазивна диагностика, лечение и предоперативни консултации за състоянието на вашето сърце.

Пациентите избират нашия кабинет по неврология заради опита на екипа ни в пълния набор от общи и по-редки заболявания на мозъка и гръбначния стълб – от главоболие до мозъчни тумори, през аневризми до инсулти, епилепсия, световъртеж, главоболие, сътресения, краниофациални деформации, сколиоза, двигателни нарушения, радикулит, дископатия, полиневропатия, паркинсон и други.

Доверете се на навременната ни и точна образна диагностика посредством рентген на място в центъра, с възможности да направим рентгенова снимка на цяло тяло.

Разполагаме и с последно поколение оборудване:

 • ехографи за доплерова сонография
 • ехография на детски тазобедрени стави
 • за диагностика на сърдечни заболявания
 • ехография на матка и яйчници
 • за диагностика на възпаления и кисти в опорно-двигателния апарат
 • холтер за кръвно налягане и холтер за сърдечен ритъм
 • ЕКГ апарати

Облекчете симптомите на синузит и ринит и се погрижете за други заболявания в областта на ухото и носоглътката.

УНГ експертите ни са оптини и добре запознати с най-новите методи за диагностика и лечение, включително множество модерни минимално инвазивни процедури.

Много от нашите процедури за лечение могат да се извършват в амбулаторни условия – на място в медицинския център и пациентите се прибират вкъщи веднага след процедурата.

Получете индивидуална, комплексна и достъпна грижа, съчетана с предразполагащо и комфортно изживяване в нашия кабинет по акушерство и гинекология.

Нашите услуги по акушерство и гинекология са съобразени с различните фази от живота на една жена и включват:

 • консултативни прегледи
 • ехография на яйчници и матка
 • вземане на цитонамазка
 • микробиологично изследване
 • поставяне и сваляне на спирала (интраутеринен песар)
 • отстраняване на полипи
 • вземане на биопсичен материал с хистологично изследване
 • хормонални изследвания
 • ДНК анализи и изследване на туморни маркери
 • семейни консултации и други
Отзиви

Доволни пациенти

Искам да изразя възхищението си от д-р Иванка Павлова. Бях прегледан от нея изключително старателно и професионално. Акуратното диагностициране и завидната лекарска грижа по време на престоя ми при нея дълбоко ме впечатлиха, сякаш не се намирах в България. Отдавна не съм получавал подобно обслужване от медицински представител. Благодаря Ви, д-р Павлова! Респект за Вас и медицинския център, в който работите.

Евгения М.

Това е Лекар с главно Л и Човек с главно Ч. Нямам думи да опиша колко съм доволна от отношението и прегледа при тази невероятна лекарка. Внимателно и подробно бях разпитана и след това прегледана от д-р Павлова, всичко подробно ми бе обяснено и бях насочена и към друг специалист, от който лекарката прецени, че имам нужда. Препоръчвам я с две ръце!

Събина А.

Изключително много сме доволни! Посещението при д-р Облашка е незабравим момент за децата, а и за нас родителите! След няколко минути в кабинета даже не искат да си тръгват! Отношението е великолепно и разбира се прегледа и диагностиката са изключително професионални. Винаги се отделя достатъчно внимание и се подхожда към всеки детайл от прегледа без компромис.

Борис Б.

Д-р Облашка е чудесен специалист и отличен професионалист. Преглежда задълбочено, отделя нужното време и внимание на всеки пациент. Часовете се спазват, отношението ѝ към пациентите е отлично - винаги е много мила, внимателна и усмихната. Цялото ни семейство сме нейни пациенти от години и сме много доволни, без забележки. Препоръчвам я.

Нели Д.

Благодаря за прекрасното отношение, професионализма и добротата! прекрасен екип! Желая ви здраве, всеотдайност и късмет във всяко отношение!

Десислава Д.

Искам да изкажа огромните си благодарности към Антоанета Байрактарова за невероятното отношение и професионализъм. Върна ми живота, отново свиря на пиано и стъпвам смело благодарение на теб!

Иван А.

Благодаря сърдечно на д-р Елка Мишева! За 60 минути ми разясни и насочи толкова много, колкото никой лекар за 2 години! Невероятно отношение, разбиране, подход и топло отношение към пациента! Благодарна съм, че имах възможността да срещна този прекрасен лекар и човек!

Памела

Д-р Облашка е страхотен специалист и Човек!Така предразположи малката ми дъщеря, която се страхуваше много от прегледа, че детето искаше пак да идваме скоро при "тази миличка лекарка".Много Ви благодаря, д-р Облашка!

Деница Б.

Много съм доволен от прегледа при д-р Хайвазов. Внимателен, отзивчив, възпитан лекар. Изслуша ме с внимание, назначи подходящо и адекватно лечение, отговори на всички вълнуващи ме въпроси. Смятам че предписаното лечение ще доведе до желаният резултат.

Емил Б.

Изразявам специална благодарност към д-р Хайвазов за доброто отношение и качественото лечение! Благодарен съм и на рехабилитаторките Цветелина Стефанова, Петя Ангелова и Ани Иванова за доброто отношение и за правилното и точно провеждане на всички процедури!

Петя Д.