02 / 875 71 11 Онлайн консултация Запиши час за преглед

Публикувано на 01 Март 2018

Кръвен тест за ензимна несъвместимост към храните

“И нека храната бъде вашето лекарство, а вашето лекарство – вашата храна”

Хипократ

Когато става дума за правилно хранене и спортуване, няма „Ще започна от утре”. Утре вече е болестта, утре вече е късно !

Кръвният теста за несъвместимост на храните е един лесен и достъпен начин да разберем кои храни може да усвоява нашия организъм и кои не, кои са препоръчителните храни и кои трябва да избягваме?

Един достъпен и приятен начин за пречистване на организма от токсините, за отслабване без диети, за подобряване на жизнената енергия, за тонус, младост и красота....
Защото изглеждаме така както се храним !

Много хора страдат от несъвместимост към някои храни, без да осъзнават това. Забелязваме наднорменото тегло, подуването на корема, запек или чести диарии, алергии, екземи, мигрена, често боледуване или безсъние.... Всъщност това са сигналите, които ни изпраща нашето тяло именно поради приемането на храни, които не можем да усвояваме!

Когато се направи кръвният тест за хранителна несъвместимост и максимално се избягват “лошите” храни за определен период от време, тези симптоми постепинно намаляват и изчезват. Излишните килограми се стопяват, тена на кожата се избистря, чувствате се по-жизнени и енергични, сънят се подобрява.

Тестът за несъвместимост на храните намира своето приложение и при редица хронични заболявания, дисфункции на различни органи и системи, като елемент на тяхното лечение.

Ето и отговорите на някои от най-често задаваните въпроси:

 Как се извършва теста? – Нужнa e само капка периферна кръв и след 48 часа вашият резултат е готов. Отнема точно 2 минути.

 Колко храни се изследват? – В апарата ХОЛИТИМЕД са заложени повече от 240 храни, характерни за нашите географски ширини. Това са най-често използваните у нас продукти.

 Давате ли насоки за хранене? – Разбира се! Тава е част от нашата мисия! Диетологичната консултация включва напътствия за начина на приложение на резултатите и изпълнение на теста, изготвят се хранителни режими с разрешените храни.

 Колко групи храни се изследват с този тест? – Хранителните продукти са разделени на няколко панела : мляко и млечни продукти, с различен произход, меса, риби и морски продукти, плодове, зеленчуци, брашна, варива, кълнове, подправки, ядки, алкохолни напитки, никотин и тютюневи изделия.

 Вреден ли е теста? – Категорично НЕ! Теста за хранителна несъвместимост може да се прави на деца и възрастни, както и на бременни жени и няма никакви противопоказания.

 Колко често може да се прави теста? – Тъй като част от храните може да са несъвместими с нас, поради прекомерната им консумация и пренасищане на организма, а не защото сме носители на антитела срещу тях е добре тестът да се прави на 6 месеца. Но не по-често – просто не е необходимо – излишни разходи!

 Теста подходящ ли е за деца? – Да! Теста може да се прилага и на деца над 6 год., както и на възрастни хора, без ограничение!

 Колко достоверен е теста? – Изключително точен и прецизен. Има покриване в 95-97 % с резултатите от кръвния тест за антигенна несъвместимост.

 Как и къде можем да намираме подходящите за нас храни? - Предлагаме подробна информация къде могат да се намерят подходящите храни и храните заместители, както и как да се приготвят.

Тестът е регистриран в FDA през 1989г, като метод за бързо компютърно тестуване на пациента за физиологичните им реакции към хранителните вещества. Има за цел да открие присъствие на хранително-специфичния IgG, с който може да се различи истинска хранителна алергия от специфична чувствителност.

Широкото разпространение на хранителните алергии продължава. Все повече деца са засегнати и симптомите могат да бъдат тежки – включително затруднено дишане, анафилаксис и др. Създадено е ново законодателство с цел страдащите от алергии да бъдат информирани за наличието на ключови алергени в храните. В ЕС Директиви 2003/89 & 2005/26 са в сила от ноември 2005 и изискват ясно указване върху етикета за наличието на конкретни хранителни алергени.

В ЕС алергените, за които законодателството иска да бъдат включени в списъка за съдържанието им в храните, са: зърнени храни (пшеница, ръж, камут или техни хибриди, ечемик, овес), ракообразни, яйца, риба, лупина, мекотели, горчица, фъстъци, сусам, соя и ядки (бадем, бразилски орех, кашу, лешник, макадамия, шам-фъстък, орех).

Този тест ви помага да разберете от какво трябва да се предпазвате и кои храни са алергени за вас!

Природата е лекарят на всички болести
Хипократ

Други публикации по темата

11 причини за качване на килограми след празници

11 причини за качване на килограми след празници

13 Януари 2022

Всяка година след Коледните и Новогодишни празници си обещаваме, че няма да преяждаме. Звучи ви познато, нали? Рядко обаче успяваме да удържим на изкушението от многообразието вкусотии на трапезата. И с ужас установяваме, че трябва да подменим дрехите в гардероба си с по-голям номер. Тази мисъл рязко… Прочети повече

7 КОЛЕДНИ ТАЙНИ

7 КОЛЕДНИ ТАЙНИ

14 Декември 2021

Как да не качим килограми по празниците Наближават най-желаните и изпълнени с еуфория зимни празници в годината, а с тях ни завладява и Коледната магия. Още в началото на декември започваме трескава подготовка по украсяване на дома и опаковане на купища подаръци за нашите близки. Обгръща ни очакването… Прочети повече

Ние работим с НЗОК ЗК "УНИКА" АД Обединен здравноосигурителен фонд Доверие ДЗИ – ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ ЕАД
Застрахователно акционерно дружество "Алианц България" "ЗД Евроинс" АД

Имате нужда от посещение? Запишете час за преглед