02 / 875 71 11 Запиши час за преглед

Семинар - Lоw Vision, Велинград, 22-23 Февруари 2020 г.

Публикувано на 24 Февруари 2020

На 22 и 23.02.2020 г., в гр. Велинград, се проведе семинар на тема Lоw Vision, организиран от „Фейт Вижън“.

На семинара участие взе д-р Мариела Облашка, д.м. - офталмолог в Медицински Център „Д-р Хайвазов“.

Lоw vision е термин, дефиниран като ниско зрение или частична загуба на зрение, което не може да се коригира с очила, контактни лещи или операция.

Според статистиката, повече от 140 милиона човека по света се борят с проблема Lоw vision. За тези хора, дори най-обикновените задачи, като четене, шофиране, готвене, глeдане на телевизия - често се оказват невъзможни. Това води до драстично влошаване на качеството им на живот и трудна социална адаптация.

Най-честите причини за Lоw vision са: макулна дегенерация, свързана с възрастта; диабетна ретинопатия; глаукома; част от наследствените тапеторетинни дегенерации, като пигментен ретинит, кон-рот дистрофия, болест на Щаргарт; атрофия на зрителния нерв; нистагъм; травма или мозъчно увреждане и др.

На събитието бяха представени високоспециализирани оптични и електронни средства, които да подпомогнат по най-добрия начин остатъчното зрение на слабозрящите хора. Основната им цел е чрез подобряване качеството на зрението на пациентите да се подобри качеството на техния живот и да се повиши степента им на независимост.

Изключително голямо бе разнообразието на високотехнологичните средства, предлагани на пазара. Избора на подходящото средство винаги е индивидуален, съобразен със състоянието и изискванията на всеки конкретен случай.

Част от представените на семинара продукти бяха: очила с медицински филтри, увеличителни призматични очила, телескопични очила, очила с вградена камера, лупи, телескопи, авто-фокусиращ телескоп, портабилни електронни увеличители, CCTV системи и много други.

Ние работим с НЗОК ЗК "УНИКА" АД Обединен здравноосигурителен фонд Доверие ДЗИ – ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ ЕАД
Застрахователно акционерно дружество "Алианц България" "ЗД Евроинс" АД

Имате нужда от посещение? Запишете час за преглед