02 / 875 71 11 Запиши час за преглед

Конгрес на Американската Академия на Ортопедичните Хирурзи /AAOS/, Ню Орлиънс

Публикувано на 14 Март 2014

За поредна година екип от български ортопеди посети Международния Конгрес на Американската Академия на Ортопедичните Хирурзи /AAOS/, провел се тази година в Ню Орлиънс, с цел запознаване с теми, свързани с лечението на мускулно-скелетните проблеми.

Сред членовете на академията са и български лекари, лидери в ортопедичната хирургия. Един от тях е д-р Евелин Хайвазовортопед-травматолог в Медицински център “Д-р Хайвазов.

"Американската Академия на Ортопедичните Хирурзи" /AAOS/ всяка година събира водещи специалисти от цял свят, за да им представи новостите, свързани с лечението на заболявания на опорно-двигателния апарат. През четирите дни на Конгреса - от 11 до 14 Март 2014 г., се дискутираха актуални теми, покриващи най-новите постижения в ортопедичната хирургия и клиничните, и научни открития.

Ортопеди от цял свят, имаха възможност да се запознаят с най-новите научни и клинични проучвания в ортопедията и травматологията, благодарение на богатата програма от разнообразни образователни формати и широк спектър от теми, представени във вид на: 840 презентации; 560 постера; 29 симпозиума; 200 курса с лектори, експерти в област Ортопедия, които представиха сложни процедури и техники на реконструкция на бедро и коляно при възрастни хора /тазобедрена и колянна артропластика/, както и навременни методи за лечение на други ортопедични заболявания, като износване на хрущялите на колянната става, фрактури на таза, травми на стъпалото и глезена, и т.н. В специална изложба, 14 дружества показаха 550 най-нови постижения – продукти и услуги в ортопедичната хирургия. На срещата бяха дискутирани и теми, свързани с повишаване на ефективността на профилактиката и лечението на различни ортопедични заболявания, и безопасността на пациентите.

Полезното за българските пациенти с ортопедични проблеми е, че българските ортопеди ще пренесат в практиката си от опита, придобит на срещата в Ню Орлиънс, което ще помогне за напредъка на ортопедичната хирургияв България! С това те ще изпълнят своята мисия, а именно - да осигурят най-високо качество на грижи за хората с проблеми в опорно-двигателния апарат, като прилагат нови и навременни методи на профилактика и лечение!

Ние работим с НЗОК ЗК "УНИКА" АД Обединен здравноосигурителен фонд Доверие ДЗИ – ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ ЕАД
Застрахователно акционерно дружество "Алианц България" "ЗД Евроинс" АД

Имате нужда от посещение? Запишете час за преглед