02 / 875 71 11 Онлайн консултация Запиши час за преглед

ICRS Focus Meeting Rome, 05 – 07 Юни 2019, Рим, Италия

Публикувано на 08 Юни 2019

От 05 до 07 Юни 2019 г., в Рим, Италия, се проведе среща на членове и симпатизанти на ICRS (International Cartilage Repair Society), озаглавена One Step Cartilage Repair.
 
Конгреса събра всички лидери в областта на хрущялното възстановяване от Америка, Канада, Бразилия, Германия, Великобритания, Португалия, Италия, Швейцария, Холандия, Белгия, Швеция, Полша, Турция, Сърбия и не на последно място - България - д-р Евелин Хайвазов.
 
На Срещата присъстваха ортопеди, с интереси в областта на колянната хирургия и спортната травматология, ревматолози, биолози и университетски преподаватели, съсредоточили усилията си към тъканното инженерство и изучаващи биологичната регенерация на ставите. Присъстваха фармацевтични компании и фирми, които предлагат различни продукти в областта на регенеративната медицина.
 
Целта на ICRS Focus Meeting - One Step Cartilage Repair бе да представи нови методи за лечение на хрущялни и менискални уведи.
 
Част от темите в програмата на Конгреса бяха:
 
- модерни хирургични техники с използване на растежни фактори и мезенхимни клетки от костен мозък, мастна тъкан и кръвна плазма (PRP);
- трансплантация на менискус;
- приложение на хиалуронова киселина.
 
Предимството на новите методи за лечение на хрущялните увреди и увредите на менискуса е, че чрез тях, може да бъде отложено за дълъг период от време протезирането на ставите.

Ние работим с НЗОК ЗК "УНИКА" АД Обединен здравноосигурителен фонд Доверие ДЗИ – ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ ЕАД
Застрахователно акционерно дружество "Алианц България" "ЗД Евроинс" АД

Имате нужда от посещение? Запишете час за преглед