02 / 875 71 11 Запиши час за преглед

Да предпазим себе си и околните от COVID-19

Публикувано на 15 Март 2020

Уважаеми пациенти,

Основавайки се на епидемиологичната обстановка и обявеното с решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ в страната поради COVID-19, бихме искали да Ви уверим, че Медицински Център „Д-р Хайвазов“ ще продължи прегледите на пациенти, спазвайки стандартните мерки за превенция на разпространението на инфекцията.

В тази връзка, се обръщаме към всички пациенти на МЦ „Д-р Хайвазов“ с молба да следват следните препоръки за поведение на територията на Медицинският Център:
- Покривайте лицето си с предпазни средства – маска или шал. Ако използвате маска, поставете я така, че да покрива устата и носа.
- След всяка употреба на еднократни маски, незабавно ги изхвърляйте в контейнер и измивайте ръцете си с дезинфектант или с топла вода и сапун. 
- Спазвайте дистанция в общите площи – на Регистратура, пред кабинетите на лекарите и пред асансьора - поне на метър един от друг.
- Избягвайте да докосвате очите, носа и устата си.
- Избягвайте близък контакт с всеки, показващ симптоми на респираторни заболявания като кашлица и кихане.
- Измивайте ръцете си с дезинфектант или с топла вода и сапун след кихане или кашляне, след ползване на тоалетна, когато се грижите за болен или когато имате досег с бравите на кабинетите, копчето на асаньора, Регистратура и др.

Най-учтиво се обръщаме към пациентите, които смятат себе си за рискови, т.е. наскоро са посещавали страни с висок епидемиологичен риск и заболеваемост или имат контакт с болен/болни хора, заразени с COVID-19, да изчакат отминаването на 14 дневния карантинен срок, преди да посетят Медицинският Център.

Ако имате запазен час за преглед, но към деня на Вашето посещение при нас се появят симптоми на повишена температура, кашлица и затруднено дишане, е желателно да ни уведомите за състоянието си и да потърсите медицинска помощ в съответните болнични заведения за изследване и лечение на COVID-19. В този случай, Вашият час в МЦ „Д-р Хайвазов“ ще бъде отменен.

Мерките, които предприемаме са единствено с цел да намалим риска от заразяване на останалите пациенти, лекарите и служителите на центъра, както и да съхраним здравето на всички.

Благодарим Ви за проявеното разбиране!

Ние работим с НЗОК ЗК "УНИКА" АД Обединен здравноосигурителен фонд Доверие ДЗИ – ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ ЕАД
Застрахователно акционерно дружество "Алианц България" "ЗД Евроинс" АД

Имате нужда от посещение? Запишете час за преглед