Кабинет по ортопедия и травматология

Думата ортопедия е съставена от гръцките думи – orthos (изправено) и paidios (дете). Наименованието е предложено за пръв път от Nicholas Andre през 1741 г.

Кога трябва да се срещнем с нашия ортопед-травматолог?

Когато имаме болки или травми на ръцете, краката, таза или гръбнака.

Защо?

Защото, обект на лечение на ортопедията и травматологията са травмите, вродените и придобити заболявания на опорно-двигателния апарат.

Какви са методите на лечение в ортопедията и травматологията?

Потенциалът на лечение е огромен. Както в консервативен, така и в оперативен план, лечението е свързано с навлизането на новите технологии. Като пример можем да посочим артроскопията - лечение на една става през оптика от 5 милиметра.

В кабинета по ортопедия и травматология работят

д-р Евелин Хайвазов

д-р Евелин Хайвазов

Телефон: 0888 70 87 60
E-mail:

График

Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък
15:00-18:30ч.  15:00-18:30ч.    15:00-18:00ч.  15:00-18:00ч. 
Имате нужда от посещение? Заявете час за преглед

Новини & събития от кабинет по ортопедия и травматология

ICRS Focus Meeting Rome, 05 – 07 Юни 2019, Рим, Италия

08 Юни 2019

От 05 до 07 Юни 2019 г., в Рим, Италия, се проведе среща на членове и симпатизанти на ICRS (International Cartilage Repair Society), озаглавена One Step Cartilage Repair.  Конгреса събра всички лидери в областта на хрущялното възстановяване от Америка, Канада, Бразилия, Германия, Великобритания, Португалия, Италия, Швейцария, Холандия, Белгия, Швеция, Полша, Турция, Сърбия и не на последно място - България - д-р Евелин Хайвазов. На Срещата присъстваха… Прочети повече »

IX-ти Конгрес на Балканската Асоциация по Артроскопия, Спортна Травматология и Колянна Хирургия (БААСТКХ) - 19-21.04.2019 г.

21 Април 2019

От 19-ти до 21.04.2019г., в гр. Сандански, се проведе IX-ти Конгрес на Балканската Асоциация по Артроскопия, Спортна Травматология и Колянна Хирургия (БААСТКХ). Конгреса беше с международно участие. Домакин на събитието беше Интерхотел „Сандански“, а организатор Балканската Асоциация по Артроскопия, Спортна Травматология и Колянна Хирургия под патронажа на Европейската Асоциация по Спортна Травматология, Колянна Хирургия и Артроскопия.… Прочети повече »

18-ти Конгрес на ESSKA, Глазгоу, Шотландия, 9-12 Май 2018 г.

13 Май 2018

От 9-ти до 15-ти Май 2018 г., сред завладяващата атмосфера на Глазгоу, Шотландия, се проведе 18-ият Конгрес на ESSKA! Какво е ESSKA? ESSKA - Европейско Дружество по Спортна Травматология, Колянна Хирургия и Артроскопия, представя Европа пред света в областта на дегенеративните ставни заболявания и спортната медицина. Целта ѝ е да насърчава научните изследвания и обмяната на знания и опит в областта на спортната травматология, колянната хирургия и… Прочети повече »

14-ти световен конгрес на ICRS (International Cartilage Repair Society), Макао, Китай, 9-12 април 2018

12 Април 2018

От 9-ти до 12-ти Април 2018 г., в Макао, Китай, се проведе „14-ти Световен конгрес на ICRS“. Тази година, ICRS (International Cartilage Repair Society), за пръв път организира свой конгрес в Азия. В конгреса взеха участие над 700 представители на различни страни по света, като единствен от България беше д-р Евелин Хайвазов. Мисията на конгреса е да събира на едно място ортопеди, физиотерапевти, рехабилитатори, биолози и компании, занимаващи… Прочети повече »

Полезни статии от кабинет по ортопедия и травматология

FootBalance - решение за проблемни стъпала!

24 Юли 2016

FOOTBALANCE - РЕШЕНИЕ ЗА ПРОБЛЕМНИ СТЪПАЛА! FootBalance е иновативен метод за пълен анализ на стъпалото, при който за около 10 минути получавате вашите персонални стелки! 1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АНАЛИЗЪТ НА СТЪПАЛОТО? Анализът на долните крайници ни дава необходимата информация, с която ние оформяме подходящият чифт стелки за пациента. Той е предназначен да провери подвижността на краката, глезените, колената и тазобедрените стави, и силата мускулите и лигаментите, които подпомагат тази подвижност.… Прочети повече »

Артроза на раменна става – причини, лечение

21 Февруари 2016

Артрозата е заболяване, което засяга всички стави в тялото, като проявява специфики според устройството, функциите и натовареността им. Омартроза – артроза на раменната става. Артрозата на раменната става започва с изхабяване на хрущялите. Появилите се пукнатини и неравности по тях предизвикват повишено триене. Разрушителните процеси обхващат костите образуващи ставата, синовията, ставната капсула и ставните връзки. Получават се изливи в ставата и отоци. Организмът се опитва да компенсира,… Прочети повече »

Изкривяване на гръбнака

21 Февруари 2016

Гръбначният стълб е структурообразуващ не само за скелета, но за цялото човешко тяло. Той го държи изправено, разпределя собствената му тежест и напреженията при движение и физическа активност. Това обаче го прави много уязвим за увреждания, деформации и изкривявания. Основни видове изкривявания на гръбнака. Кифоза се нарича изкривяването на горната – торакалната част на гръбнака. Той се извива навън в горната си част и се формира характерна гърбица. Проявява се при деца, поради възпалителни… Прочети повече »

Скъсване и операция на предна кръстна връзка

21 Февруари 2016

Какво представлява увредата на ПКВ? Един от най-честите проблеми, засягащи колянната става, е увредата на предна кръстна връзка. Тя е единият от четирите лигамента, които са отговорни за стабилността на коляното. Връзката се изгражда от здрава влакнеста съединителна тъкан и има функция да контролира прекомерните движения в предно-заден аспект чрез ограничаване на ставната подвижност. От четирите лигамента на коляното най-често се уврежда ПКВ. Каква е нормалната функция на ПКВ? Предната кръстна връзка… Прочети повече »

Ние работим с НЗОК ЗК "УНИКА" АД Обединен здравноосигурителен фонд Доверие ДЗИ – ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ ЕАД

Имате нужда от посещение? Запишете час за преглед