02 / 875 71 11 Онлайн консултация Запиши час за преглед

Кабинет по ортопедия и травматология

Думата ортопедия е съставена от гръцките думи – orthos (изправено) и paidios (дете). Наименованието е предложено за пръв път от Nicholas Andre през 1741 г.

Кога трябва да се срещнем с нашия ортопед-травматолог?

Когато имаме болки или травми на ръцете, краката, таза или гръбнака.

Защо?

Защото, обект на лечение на ортопедията и травматологията са травмите, вродените и придобити заболявания на опорно-двигателния апарат.

Какви са методите на лечение в ортопедията и травматологията?

Потенциалът на лечение е огромен. Както в консервативен, така и в оперативен план, лечението е свързано с навлизането на новите технологии. Като пример можем да посочим артроскопията - лечение на една става през оптика от 5 милиметра.

В кабинета по ортопедия и травматология работят

д-р Евелин Хайвазов

д-р Евелин Хайвазов

Телефон: 0888 70 87 60
E-mail:

График

Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък
15:00-18:30ч.  15:00-18:30ч.    15:00-18:00ч.  15:00-18:00ч. 
д-р Емил Недялков

д-р Емил Недялков

Телефон: 0886 63 00 78
E-mail:

График

Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък
15:00 - 18:00  15:00 - 18:00  15:00 - 18:00  15:00 - 18:00   
Имате нужда от посещение? Заявете час за преглед

Новини & събития от кабинет по ортопедия и травматология

ПРОЕКТ: „Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19”

17 Юли 2020

ПРОЕКТ: „Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19” Номер на проект: BG16RFOP002-2.073-4107-C01 Бенефициент:  „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР -Д-Р ХАЙВАЗОВ" ЕООД Главна цел на проекта: Осигуряване на оперативен капитал за българските микро и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19 и постигане на положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от… Прочети повече »

Информация за пациентите на МЦ „Д-р Хайвазов“, пътуващи до София

25 Март 2020

Уважаеми пациенти, Във връзка с решението на Министъра на Здравеопазването и Националния кризисен щаб, от петък, 20.03.2020 г., с което бяха наложени нови рестриктивни мерки за ограничаването на COVID-19, МЦ "Д-р Хайвазов“ има готовност да издава служебни бележки на пациентите, пътуващи до София и на които предстои преглед или манипулация в Медицинският Център. Служебните бележки могат да бъдат заявявани на и-мейл: mc@medicine-bg.bg или телефон:… Прочети повече »

Да предпазим себе си и околните от COVID-19

15 Март 2020

Уважаеми пациенти, Основавайки се на епидемиологичната обстановка и обявеното с решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ в страната поради COVID-19, бихме искали да Ви уверим, че Медицински Център „Д-р Хайвазов“ ще продължи прегледите на пациенти, спазвайки стандартните мерки за превенция на разпространението на инфекцията. В тази връзка, се обръщаме към всички пациенти на МЦ „Д-р Хайвазов“ с молба да следват следните препоръки… Прочети повече »

Среща фокус на ICRS (International Cartilage Regeneration & Joint Preservation Society), 21-22 Ноември 2019, Виена, Австрия

23 Ноември 2019

На 21 и 22 Ноември 2019 г., във Виена, се проведе среща на ICRS - "Възстановяване на ставния хрущял – изображение, диагностика, лечение". Целта на срещата беше чрез съвременните методи на ЯМР диагностиката да се придобият умения и да се проследи лечението и неговият ефект при възстановяване на увредите на ставния хрущял. Биотехнологиите, клетъчната трансплантация, фундаменталните изследвания в молекулярната биология и генетика, заедно с ЯМР -технологиите… Прочети повече »

Полезни статии от кабинет по ортопедия и травматология

Как да спрем болката в ставите?

06 Април 2022

Доброто състояние на костите и ставите осигуряват безпроблемни движения и гъвкавост на цялото тяло на човека. С течение на времето, а и поради влиянието на външни фактори свързани с неправилно хранене, заседнал начин на живот или механично претоварване на организма, ставите и хрущялът се износват. Изхабяването засяга предимно по-възрастните, но напоследък и млади хора се оплакват от болки в ставите. И все пак е добре да се знае, че за заболявания като артрит - няма възраст. Кои са причините за болка… Прочети повече »

Как да избегнете травми по време на ски ваканция?

26 Януари 2022

Любителите на зимни спортове очакват с нетърпение появата на първия сняг, който им носи радост и приключение – особено на децата и скиорите. Любимо място за прекарване на зимни ваканции са планинските ни курорти. Те са истинско предизвикателство за практикуването на ски, сноуборд, планинско катерене, спускане с шейни - без значение, дали сте любители или предпочитате екстремните изживявания. Често емоцията надделява пред предпазването от възможни рискове за здравето и травми. Как да се предпазите… Прочети повече »

Как да поддържаме ставите си здрави?

21 Май 2021

С напредването на възрастта, нивата на някои жизненоважни за опорно-двигателния апарат вещества в организма намаляват. За да запазят нормалната си структура и функция, костите, ставите, ставният хрущял, мускулите, сухожилията, ставните връзки и синовиалната течност, е необходим прием на хранителни добавки. Хранителните добавки имат редица ползи за организма - помагат да се облекчи сковаността и болката при движение, дават сила и издръжливост на мускулите, повече енергия и тонус, облекчават оксидативния… Прочети повече »

Синдром на карпалния канал

06 Май 2020

Определение Синдромът на карпалния канал е притискане на  медианния нерв (n. medianus) в областта на гривнената става. Карпалният канал е отвор в китката, който се формира от карпалните кости на дъното на китката и напречния карпален лигамент над него. Медианният нерв осигурява сетивни и двигателни функции на палеца, показалеца, средния пръст и половината от безименният пръст. Симптоми Най-честият симптом е усещането за изтръпване на първи, втори и трети пръст на засегнатата ръка. Може да се появи… Прочети повече »

Ние работим с НЗОК ЗК "УНИКА" АД Обединен здравноосигурителен фонд Доверие ДЗИ – ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ ЕАД
Застрахователно акционерно дружество "Алианц България" "ЗД Евроинс" АД

Имате нужда от посещение? Запишете час за преглед