02 / 875 71 11 Онлайн консултация Запиши час за преглед

Кабинет по кардиология

Кардиологичен кабинет към Медицински център "Д-р Хайвазов" работи в следните направления:

  • Профилактика;
  • Неинвазивна диагностика;
  • Лечение;
  • Предоперативни консултации.

Кардиологичният кабинет разполага с:

  • Ехокардиограф от висок клас;
  • Холтер ЕКГ;
  • ЕКГ апарат.

В кабинета по кардиология работят

Д-р Иванка Павлова

Д-р Иванка Павлова

Телефон: 0878 53 99 15
E-mail:

График

Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък
12:30 - 17:30 ч.  12:30 - 17:30 ч.  12:30 - 15:30 ч.  12:30 - 17:30 ч.  10:00 - 13:00 ч. 
Имате нужда от посещение? Заявете час за преглед

Новини & събития от кабинет по кардиология

XXIV-ти Световен Конгрес по Ехокардиография, 17-20 Май 2018 г.,к.к. Албена, България

21 Май 2018

От 17 до 20 Май 2018 г., в к.к. „Албена“, се проведе едно от най-големите и значими събития в областа на ехокардиографията и образната диагностика - XXIV –ТИ СВЕТОВЕН КОНГРЕС ПО ЕХОКАРДИОГРАФИЯ. България за първи път имаше честта да бъде домакин на събитието и се справи достойно с това предизвикателство! Организатори на конгреса бяха International Society of Cardiovascular Ultrasound /ISCU/, „Фондация по Неинвазивна Образна Диагностика в Кардиологията“… Прочети повече »

Полезни статии от кабинет по кардиология

ОТОЧЕН СИНДРОМ

29 Август 2018

Няма клиницист, който да не се е сблъсквал с необходимостта да изясни причините за поява на отоци при свой пациент. При цялата добра подготовка на ОПЛ и тесните специалисти, пътят до истината не винаги е лесен. Оточният синдром е полиетиологичен . Независимо каква е причината, се стига до патологично натрупване на течност в интерстициума, което се манифестира с оток. Иначе казано, отокът представлява увеличен екстрацелуларен обем. ПАТОГЕНЕТИЧНИ МЕХАНИЗМИ: Повишено хидростатично налягане в капилярите.… Прочети повече »

ТАКОЦУБО КАРДИОМИОПАТИЯ

01 Декември 2017

ТАКОЦУБО КАРДИОМИОПАТИЯ д-р Иванка Павлова, кардиолог в МЦ „Д-р Хайвазов“ За пръв път Такоцубо кардиомиопатия /ТСМ/ е описана в Япония през 1990 г. от Сато 1 , като закономерно изявяваща се след стрес. Типично е апикалното балониране на ЛК в систола в резултат на силно снижаване на систолната функция в същата област, което придава форма на ЛК, сравнима с популярния сред азиатците капан за лов на октоподи /tako tsubo/, откъдето се ражда и първото наименование на заболяването. За европейците… Прочети повече »

Профилактика на инсулта при неклапно предсърдно мъждене – ролята на ОПЛ

24 Март 2017

На 23.03.2017 г. в Медицински център „Д-р Хайвазов” се проведе Пета годишна среща между Общопрактикуващи лекари от девет столични Диагностично-консултативни центрове и специалистите в медицинският център. Събитието се организира с партньорството на фирма „Пфайзер Люксембург САРЛ – клон България”. Темата на презентацията беше „Профилактика на инсулта при неклапно предсърдно мъждене – ролята на ОПЛ”. Организаторите избраха за лектор един изключително… Прочети повече »

Ние работим с НЗОК ЗК "УНИКА" АД Обединен здравноосигурителен фонд Доверие ДЗИ – ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ ЕАД
Застрахователно акционерно дружество "Алианц България" "ЗД Евроинс" АД

Имате нужда от посещение? Запишете час за преглед