На 30.11.2017 г., в Медицински център „Д-р Хайвазов” се проведе VI-та Годишна Среща между специалистите в Центъра и лекари от други медицински заведения. На срещата бяха представени темите: „Ентресто – нов подход в лечението на сърдечна недостатъчност”, с лектор д-р Иванка Павлова - кардиолог в МЦ „Д-р Хайвазов” и „Остеоартрозата – собствен опит в лечението”, с лектор Цветелина Патлиджанска.

Актуалността на двете теми предизвика огромен интерес сред гостите на събитието -  общопрактикуващи лекари от 7 поликлиники в София, невролози, ортопеди, офталмолози, физиотерапевти и кинезитерапевти от други болници, както и специалисти от самия Център.

Водещи акценти от темите:

1) Entresto е много по-добро терапевтично решение за пациенти със сърдечна недостатъчност.  

2) Ранната артроскопска интервенция е доказан съвременен метод за лечение на колянната остеоартроза, независимо дали причините за появата ѝ са от травматичен, дегенеративен или възпалителен характер. Провежданите физио-рехабилитационни процедури следоперативно, гарантират дългосрочен успех.

Статии по темите ще бъдат публикувани във фейсбук и сайта на Медицинския Център.

 

Прочети още статии от секция За пациента »

Избери друга публикация

ТАКОЦУБО КАРДИОМИОПАТИЯ д-р Иванка Павлова, кардиолог в МЦ „Д-р Хайвазов“     За пръв път Такоцубо кардиомиопатия /ТСМ/ е описана в Япония през 1990 г. от Сато 1 , като закономерно изявяваща се след стрес. Типично е апикалното балониране на ЛК в систола в резултат на силно снижаване на систолната функция в същата област,… Прочети повече »

Профилактика на инсулта при неклапно предсърдно мъждене – ролята на ОПЛ

На 23.03.2017 г. в Медицински център „Д-р Хайвазов” се проведе Пета годишна среща между Общопрактикуващи лекари от девет столични Диагностично-консултативни центрове и специалистите в медицинският център. Събитието се организира с партньорството на фирма „Пфайзер Люксембург САРЛ – клон България”. Темата на презентацията… Прочети повече »

Ние работим с:

НЗОК ЗК "УНИКА" АД Обединен здравноосигурителен фонд Доверие

Адрес

  • гр. София 1784, ж.к. Младост
  • бул. Цариградско шосе № 131
  • тел.: 02/875 71 11
  • e-mail:
Медицински център Д-р Хайвазов

Местоположение

Вижте карта с местоположението на Медицински Център Д-р Хайвазов от следните основни направления:

© 2010-2018 "Медицински център Д-р Хайвазов" Всички права запазени. Дизайн и програмиране: Ай-Сол ЕООД

Код за сигурност

(регистърът на буквите няма значение)

Полетата, означени с (*) са задължителни

Код за сигурност

(регистърът на буквите няма значение)

Полетата, означени с (*) са задължителни