Импинджмънт синдромът най-често засяга хора в работоспособна възраст. Характерното за него е, че се проявява с много силна внезапна болка в рамото. Много често тя се пространява или към шията, или надолу към ръката. Състоянието може да бъде объркано с плексит на рамото или с цервикоартроза. 
Диагнозата се поставя, когато се вземат всички анамнестични данни от пациента и задължително трябва да се направят следните изследвания – рентгенова снимка, ехография и ядрено-магните резонанс. 
Лечението на импинджмънт синдрома започва с нестероидни противовъзпалителни средства. Хубаво е в началото да се правят и студени компреси. Ако това не помогне, се прибягва до физиотерапия. В случай че отново нямаме резултат, следват апликациите с кортикопрепарати. Разбира се, дефинитивното лечение е оперативното. В цял свят то се извършва ендоскопски. Този метод е и изключително е щадящ за пациентите, като ръката започва да се движи още на следващия ден. Хубаво е физиопроцедурите да започнат няколко дни след операцията.

Още по темата:

Импинджмънт синдром

Изберете други теми:

Ортопедия и травматология

Slap разкъсване

Ротаторен маншон

Предна кръстна връзка

Ние работим с:

НЗОК ЗК "УНИКА" АД Обединен здравноосигурителен фонд Доверие Застрахователна компания „Надежда” АД ДЗИ – ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ ЕАД

Адрес

  • гр. София 1784, ж.к. Младост
  • бул. Цариградско шосе № 131
  • тел.: 02/875 71 11
  • факс: 02/965 85 04
  • e-mail:
Медицински център Д-р Хайвазов

Местоположение

Вижте карта с местоположението на Медицински Център Д-р Хайвазов от следните основни направления:

© 2010-2019 "Медицински център Д-р Хайвазов" Всички права запазени. Дизайн и програмиране: Ай-Сол ЕООД

Код за сигурност

(регистърът на буквите няма значение)

Полетата, означени с (*) са задължителни

Код за сигурност

(регистърът на буквите няма значение)

Полетата, означени с (*) са задължителни